у Бајракли џамији је одржан свечани бајрамски пријем којим се обележава крај поста и долазак великог муслиманског празника Бајрама. Новоизабрани реис-ул-улема исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић је рекао да се дочекује најлепши тренутак у животу сваког муслимана Србије, рамазански Бајрам.

 

Muhamed-Jusufspahic-3

 

“Вечерас је последња ноћ Мубарак месеца Рамазана, последња вечера којом муслимани широм света завршавају пост и најлепши увод у Бајрам”, рекао је Насуфовић на пријему.

 

“Рамадан жеђање за Богом, не за водом, него за власником воде”, обратио се званицама председник Врховног сабора исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић.

 

“Ја нећу казати господине, него брате Председниче, браћо Министри, брате престолонаследниче, јер смо сви ми браћа и сестре по Адаму, али смо по самоме Богу створитељу не браћа и сестре, него ближњи и то је најближа веза која нас повезује”, рекао је Јусуфспахић.

 

Исламска заједница је одала признање Војсци Србије и за партнерску улогу коју су имали у имплементацији верске службе унутар ње, уручена су признања бригадном генералу Стојану Коњиковцу, пуковнику Саши Милутиновићу и пуковнику Милану Арсићу. Наглашено је да је Исламска заједница део Србије и да је отворена за сарадњу са свим институцијама и сегментима наше земље.

 

Пријем пред ифтар, односно вечерњи оброк којим се завршава пост, Исламска заједница завршила је поруком, стихом ђака првака из Новог Пазара, који је за задатак написао стих “Србија је у нама и ми смо у Србији”, за који је добио петицу, јавља Танјуг.

 

Ката

Тагови: ;