Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:04

 

У Трудовском рејону у овом моменту гори једна кућа. У 21:15 украјински окупатори започели су ноћно гранатирање Петровског и Трудовског рејона Доњецка.

18:23

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 402 пута напале територију ДНР. Нападали су Старомихајловку, Жабичево, аеродром у околини Доњецка, Зајцево у околини Горловке, Саханку на југу републике као и Јасиновату и Докучаевск. Током напада оштећено је укупно 27 објеката.

 

 

13:16

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су украјински нацисти током претходног дана 13 пута напали позиције НМ у рејону насеља Калиново, Соколники, Лозовое, Санжаровка и Логвиново. Жртава на срећу није било.

 

Током претходне ноћи украјински окупатори су нападали и територију ДНР. Од 21:00 до 00:00 периодично су нападали Јасиновату, Трудовски рејон Доњецка, Зајцево у околини Горловке, као и Саханку на југу ДНР. Током напада на Зајцево погођено је једно одељење «Поште Донбаса» треће у последње две недеље у Горловки и околини.

Тагови: ; ;