Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

 

21:33

 

Око 19:30 украјински нацисти су из тешког наоружања поново напали Јасиновату са околином. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

 

 

18:43

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 386 пута напале територију ДНР. Нападали су Горловку са насељима Зајцево и Широка Балка, Спартак, аеродром, и Старомихајловку у околини Доњецка, Јасиновату, Докучаевск као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

 

 

13:03

 

Око 10:30 украјинске снаге су отвориле ватру на насеље Зајцево северно од Горловке. Том приликом рањено је двоје цивила- једна жена која је одмах хоспитализована и један мушкарац 1945 годиште.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су украјински нацисти током претходног дана 14 пута напале позиције НМ у подручју Санжаровке, Калиновке, Калинова и насеља Лозовое. Жртава на срећу није било.

 

Током ноћи украјинске снаге су нападале територију ДНР. Од 18:00 до 02:20 нападале су околину Доњецка, Горловке, Јасиновату, Докучаевск као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. У Петровском рејону Доњецка рањен је један цивил. У Зајцеву је оштећено око 30 кућа.

 

Тагови: ; ;