Мушкарац осумњичен да је снајпером убио пет и ранио седам полицајаца у Даласу, који је касније и сам страдао, идентификован је као 25-годишњи Мајка Џонсон, објавили су амерички медији, а пренео АФП.

 

dalas

 

„Си-Би-Ес њуз“ и „Ен-Би-Си њуз“ су навели да је Џонсон живео у Мескитеу, предграђу Даласа.

 

Снајпериста је циљано пуцао само у беле полицајце, гневан због убијања црнаца, рекао је данас шеф полиције Дејвид Браун и додао да се још троје троје људи налази у притвору.

Нема индикација да је пуцњава у Даласу на било који начин повезана са спољним фактором, објавили су данас амерички званичници.

„Унутар наше заједнице нисмо приметили наговештаје за тако нешто“ изјавио је неименовани званичник, преноси Ројтерс.

Градоначелник Даласа Мајк Роулинг изјавио је да је пет полицајаца убијено, док су седам полицајаца и два цивила рањени хицима из ватреног оружја када је почела паљба из снајпера приликом уличних протеста у овом граду.

Роулинг је додао да не верује да било ко од повређених у животној опасности, пренси АП.

 

На полицију је отворена ватра из најмање два снајпера у Даласу, у америчкој држави Тексас, а један од нападача, кога је полиција данас опколила, убио се, а претходно је претио да су бомбе постављене широм града, пренеле су агенције.

 

Пуцњава је почела у тренутку када су се у центру града одржавали протести због страдања двојице Афроамериканаца током полицијских интервенција у Минесоти и Луизијани, саопштила је полиција.

 

Шеф полиције у Даласу Дејвид Браун изјавио је раније данас да је после убиства полицајаца из снајпера у том граду ухапшено троје осумњичених, док је четврти опкољен и размењивао је ватру са припадницима полиције, претећи да су широм Даласа постављене бомбе, пренео је АП.

 

спутник

Тагови: ;