Русија и НАТО могу да сарађују ако буду размишљали о јачању поверења и борби против терора а не буду тражили слику непријатеља, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

 

1276026

 

„Ствар је у томе на шта се фокусирати у свом послу. Ако се стално тражи слика непријатеља како би се њоме створила антируска хистерија и русофобија, а након тога се распоређују нове и нове авијационе и копнене јединице на руским границама, онда тешко да се може пронаћи нека база за сарадњу“, рекао је Дмитриј Песков.

 

„Треба да се концентришемо на ојачавање мера поверења на континенту и да се бавимо оним што нам свима реално прети и убија људе у Европи, а то је тероризам. Апсурдно је говорити о претњи која долази од Русије док у центру Европе гине на десетине, а на Блиском истоку свакодневно на стотине људи“, навео је Песков.

 

Он је рекао и да у Кремљу рачунају да ће превладати здрав разум и тежња за избегавањем конфронтација у односима НАТО и Русије.

 

„Очекујем да ће неки здрав разум ипак превладати. Русија је била и остала отворена за дијалог. Заинтересована је за сарадњу, али само у узајамно корисним интересима“, рекао је Песков.

 

Ката

Тагови: ; ;