Посланица у Парламенту Украјине Нађа Савченко је оптужила Русију да је отела Кијевску Рус и позвала Русе да се иселе у Сибир.

 

1820421

 

«Не, она није свачија, наша је, а ви сте од ње откинули комад, украли украинске законе и започели неки сасвим други живот», рекла је Нађа Савченко у интервјуу за «Новой газете», оптуживши Русију да је без разлога узела историјски назив «Кијевска Рус».

 

«Што се тиче вредности за које се залаже Русија, она жели империју. А то није наше. Ми желимо демократију. А рећи ћу и ово: Људи који воле Русију и желе да живе у Русији, морају да живе у Русији. Путин је рекао да смо ми најподељенија земља. Добро, идите кући Руси! Тамо ће вам у Сибиру дати по два хектара земље па живите», рекла је Савченко.

 

На опаску новинара да Руси нису у обавези да напусте Крим који сматрају својом отаџбином, украјински посланик је подсетила на историју полуострва.

 

«Онда хајде да вратимо Грке, Византијце. Они су тамо живели пре Руса. Или нека нам они врате наше историјске земље Кијевске Русије!», закључила је Нађа.

 

Ката

Тагови: ; ; ;