Руска авијација је уништила велики конвој Џебхат ан-Нусра који се кретао из Кафр-Хамра према Бабису у провинцији Алепо. За то време је сиријска регуларна армија пресекла ауто-магистралу „Кастило“ којом су се снабдевали терористи у Алепу.

 

CjfUaKmWEAIeSlP

 

То значи да су све терористичке групације у Алепу опкољене и да убрзо може почети стразање обруча које ће се завршити или њиховом капитулацијом или уништавањем.

 

У најтежем су положају одреди Нусре и групације Фејлак аш-Шам. Они су већ два пута покушали да пробију блокаду и да владине снаге одбаце од „Кастила“, али им то није пошло за руком.

 

Главни правац продора био је према градићу Кафр-Хамра преко кога је терористима стизала помоћ из Турске, преко сиријског пограничног града Азаза.

 

Конвој, који је руска авијација уништила, је била помоћ опкољенима да би се омогућио напад на владине снаге са севера и да се са те стране деблокира „Кастило“.

 

Траса „Кастило“ је под контролом елитне сиријске бригаде Tiger Force која ће наредних дана покушати да артиљерију терориста што више одбаци од те саобраћајнице која је за Нусру и њене савезнике од животног значаја.

 

„Сада више нико не може ући у Алеп нити га напустити“, рекао је један од опкољених за Reuters.

 

Ката

Тагови: ; ;