Амерички Председник Барак Обама је изјавио да убиства два црнца која су починили полицајци у Луизијани и Минесоти показују да САД имају озбиљан проблем, додајући да осећа љутњу, фрустрацију и жалост због низа убистава које су у САД починили полицајци.

 

1141821106

 

У својој првој јавној реакцији на убиства у Луизијани и Минесоти ове недеље, Обама је рекао да је очигледно да то нису изоловани инциденти и да су САД виделе такве трагедије превише пута и да сви Американци треба да буду дубоко узнемирени због ових убистава.

 

“Они су симптоми ширих изазова у оквиру нашег система кривичне правде и расних диспаритета који се појављују широм система из године у годину и резултују недостатком поверења које постоји између служби за спровођење закона и многих заједница којима служе”, написао је Обама на свом ФБ профилу.

 

Обама, који није желео да коментарише детаље случајева, рекао је да је охрабрен што Министарство правде спроводи истрагу о људским правима поводом убиства у Луизијани где је настрадао Алтон Стерлинг у сукобу са два бела полицајца испред продавнице и у Минесоти, где је Филандо Кастило убијен када га је зауставила саобраћајна полиција.

 

АМЕРИЧКА ПОЛИЦИЈА У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ 2016 ГОДИНЕ УБИЛА 491 СУНАРОДНИКА

 

Ката

Тагови: ; ; ;