Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:15

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 585 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку Балку и Озреновку у околини Горловке, Докучаевск, Јасиновату, Спартак и Старомихајловку у околини Доњецка, као и Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

13:36

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се битно изменила током последњег дана. Украјински нацисти су 22 пута гађали околину Станице Луганске, Споменик Кнезу Игору, Лозовое, Логвиново и Калиновку. Жртава на срећу није било.

 

Украјински окупатори су синоћ нападали и територију ДНР. од 10:00 до 01:00 нападали су на скоро свим деловима линије фронта од Горловке до југа ДНР.

 

Током напада на Коминтерново на југу ДНР уништена је једна стамбена кућа док је у Саханки оштећена, недавно реновирана школа. У Зајцеву, недалеко од Горловке уништено је 15 кућа.

Тагови: ; ;