Како су већ поједини медији у Србији најавили вечерас је у Анфитеатру на Кеју поред Нишаве, у Нишу, уз закашњење више од пола сата због малог броја заинзересованих гледалаца почео концерт Оркестра Министарства одбранен Републике Србије «Станислав Бинички» Репрезентативног оркестра Гарде Србске Војске и војног рок бенда «Touch’n’Go» из Европске команде оружаних снага САД-а.

 

Fotografija-0001

Окупљеним посетиоцима, међу којима се нису могли приметити униформисани припадници Српске Војске, осим организатора протокола, припадника Војне полиције и Полициске управе Ниш који су обезбеђивали концерт, обратили су се представник Српске Војске који је на крају свог говора добио благ аплауз присутних и представник Оружаних снага Америке, после кога је говор превео преводилац, а аплауз је изостао у знак протеста присутних због злочина којима је Ниш и Нишлије не тако давно били изложени.

Таква сећања тешко бледе и дубоко су урезана у свест становника Ниша.

 

Fotografija-0002

 

Fotografija-0001

Изузетно задовољство је било запазити да се на концерту нису појавили припадници Српске Војске са члановима својих породица по директиви, па је концерт бар на почетку имао врло малу посећеност. По слободној процени негде око 19.45 часова на концерту је са извођачима и обезбеђењем било присутно око 250 гледалаца.

То је довољан показатељ да се ипак став народа Ниша, а самим тим и Србије у многоме разликује од званичне политике коју води Влада Србије.

 

Предраг Зликовац

Тагови: ; ; ;