Руски сенатор и шеф Државне думе за међународне односе Константин Косачов прокоментарисао је резултате јучерашњег НАТО самита у Варшави називајући га «самитом обмана».

 

kosacov

 

«НАТО је својим данашњим одлукама зацементирао, други хладни рат. после пада Берлинског зида у Европи. Све одлуке данашњег самита донете су на основу хладноратовске логике «Бићемо безбедни јер смо јачи»- рекао је он.

 

«Све личи на други период хладног рата (70-80 те) када се договарало о билансу а након тога се враћало на прву половину хладног рата кад је било неопходно да се буде јачи од противника»- написао је Косачов на свом Фејсбук профилу.

 

Коментаришући састав учесника Косачов је рекао да би судећи по саставу самит могли звати «самит у оставци».

 

«На нивоу лидера мало ко шта може да уради. Немачку мало ко и види и чује. Француску и Италију такође. Али постоји нада да ће врло брзо доћи до смене западних елита, а Варшава може ући у историју као «самит у оставци»- сматра Косачов.

 

«Једина одлука самита у Варшави је размештање додатних трупа у Балтичким земљама. Не мислим да ће то довести до радикалних промена у нашим односима. Јер то је као да градите брану у пустињи. Браните се од опасности које нема»- додао је он

 

«Нас не плаше војници него политичари који одлично знају да претњи од Русије нема. Они обмањују милионе људи. НАТО самит је самит обмана»- резимирао је Косачов.

Тагови: ;