Чланови козачког ансамбла песама и игара «Слободна степа» стигли су данас у Милиће, међу првима од бројних учесника «Фестивала фолклора православних земаља» који се одржава од данас до недеље, 11. јула.

 

Слободна степа

 

Реч је о професионалном ансамблу из Ставропоља, чије игре и песме осликавају културу становника Терека, Кубања, Дона и Запорожја, а њихово стваралаштово чини хармоничан спој хорског пјевања, народне игре и музике.

 

Уз госте из Русије, на фестивалу, чији ће такмичарски дио бити одржан сутра у Угоститељско-туристичком комплексу Компаније «Боксит», најављено је учешће и фолклорних дружина из Румуније, Бугарске, Грчке, Македоније, те Србије и Републике Српске.

 

Према програму манифестације, за данас је планирано окупљање и пријем учесника, сутра у 16.00 часова је дефиле свих учесника фестивала улицама Милића, у 16.45 је свечано отварање и почетак такмичења, а проглашење победника, те додела захвалница и диплома, планирана је у 21.30 часова.

 

Предвиђени наградни фонд Фестивала је 20.000 евра.

 

Манифестацију организује Компанија «Боксит» из Милића, а покровитељи су општина Милићи, «Дрина осигурање», предузеће «Милекс», Министарство породице, омладине и спорта и Министарство културе Републике Српске.

 

 

 

 

РТРС

Тагови: ; ; ; ; ; ;