У Дому Војске Србије одржан је заједнички рок концерт музичара српске и америчке војске. Иницијатива потекла је из америчке амбасаде у Београду.

 

91254_vest_rusija-vesti-vostok

 

Концерт је преносио РТС.

 

«Ја на вечерашњи концерт гледам симболично као на слику америчких и српских војника који заједно, не само раме уз раме, већ у хармонији теже истом циљу.

 

То је за мене слика две земље које гледају напред и које нису оптерећене неслагањима из прошлости», поручује амбасадор САД у Београду Кајл Скот.

 

А два дана раније, у Великој галерији Дома Војске Србије у Београду је отворена изложба аутора академског сликара Милена Чуљића – „Агресија НАТО 1999 – Да се не заборави”, коју су заједно организовали Медија центар „Одбрана ” и Клуб генерала и адмирала Србије.

 

Изложбу је, у име министра одбране, отворио вршилац дужности помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Милош Јанковић, саопштило је Министарство одбране.

 

fdrt

 

Он је истакао да је ова изложба приређена у знак сећања на жртве НАТО агресије на тадашњу СРЈ и путем фотографија, својеврсних чувара прошлости, подсећа на времена неправде и нашег страдања пре 17 година.

 

Изложба приказује страдање припадника војске, али и грађана, „отвара ране и говори о дубини патње кроз коју је прошао наш народ у том периоду”.

 

У Нишу концерт Оркестра Министарства одбранен Републике Србије «Станислав Бинички» Репрезентативног оркестра Гарде Србске Војске и војног рок бенда «Touch’n’Go» из Европске команде оружаних снага САД-а почео је уз закашњење више од пола сата због малог броја заинзересованих гледалаца. То је довољан показатељ става станивника.

 

Восток / News Front

 

 

 

Тагови: ;