Иван Ивановић: Колачи Викторије Нуланд

Како смо могли да видимо протеклих дана у медијима, за 11. јул најављен је долазак у Србију државног секретара САД Викторије Нуланд, познатије у политичким круговима под надимком „жена зло“.

 

ivan-ivanovic

 

Пише: Иван Ивановић, председник СНП Наши

 

Дама са овако префињеним надимком долази у Београд како би се састала са представницима Владе Србије, али и цивилног друштва. Представници Владе знамо добро ко су и њима ће бити завртане уши око отварања поглавља 23 и 24, тражиће се убрзано прихватање независности Косова и Метохије, промена Устава РС, увођење санкција Русији и то је оно што је и очекивано.

 

Међутим, оно што нам је непознаница то је састанак са представницима цивилног друштва. Сигурно се питате ко су представници цивилног друштва, а пошто нам то није наведено, остаје нам само да нагађамо. Ја сам убеђен да ће се на том састанку цивила окупити комплетан НВО сектор, од Соње Бисерко, Наташе Кандић, ЛГБТ активиста, представници „независних“ медија, Јелене Милић и осталих петоколонаша у Србији који се финансирају из буџета САД.

 

Тема разговора ће по свој прилици бити смањење руског утицаја у Србији, која би требало да се огледа у увођењу санкција Русима и тоталној обустави сарадње са њима. Високи функционери САД све чешће изражавају велико незадовољство због огромне популарности Владимира Путина у Србији и жеље грађана да Србија обустави ЕУ интеграције, и да политику поведе ка тоталној сарадњи са Руском Федерацијом.

 

Викторија Нуланд позната је по свом обиласку Украјине када је антивладиним демонстрантима делила кекс. То је била подршка демонстрантима који су се окренули против „суровог диктатора“ који је одбио да потпише „Споразум о придруживању са Европском Унијом“. Започео је сада већ чувени „Мајдан“, односно демонстрације које су се претвориле у антируску хистерију, а затим и у грађански рат.

 

victoria-nuland-43890472

 

Након пар месеци утврдило се да демонстранти којима је Нуланд делила кекс, нису уопште неки намучени и обесправљени грађани који су изашли да се боре због окретања Украјине од ЕУ, већ су то били активисти добро организованих нацистичких група који су земљу увели у грађански рат.

 

Самим тим, поставља се питање да ли из сличних разлога Нуландова обилази и српске НВО, пардон, представнике цивилног друштва, како би им обећала кекс који ће добити уколико започну протесте ако се Србија окрене ка Русији?

 

Оно што је очигледно, то је да „жена зло“ долази у Србију да пошаље јасну поруку српској власти и народу. Уколико не буду испуњени сви захтеви који долазе из САД , Србија се лако може претворити у Украјину, а бројне НВО и различите испоставе западних агентура само чекају миг од својих финансијера како би кренуле да обављају прљав посао.

 

Србији се шаље јасан знак да САД неће толерисати било какво окретање ка Русији и обуставу ЕУ интеграција.

 

Ситуација у којој се налази Србија захтева хитне и дубоке политичке резове. Политика играња на више фронтова и очијукања са свим странама коју води Вучић и Влада Србије може имати тешке и катастрофалне последице по српски народ и државу.

 

Време је да се определимо и да станемо раме уз раме са осведоченим пријатељима. Србији су потребне нове политичке снаге које имају храброст да то спроведу и које нису дошле на власт уз помоћ западних агентура. Сваки дан нашег кашњења ка окретању ка Русији, води нас све ближе ка колачима Викторије Нуланд.