Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

19:43

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 566 пута напале територију ДНР. Од тога 409 пута је коришћено тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Петровски рејон Доњецка, Докучаевск, Јасиновату, С0сновское, Коминтерново и Саханку.

13:33

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су током претходног дана кијевске снаге 10 пута напале позиције НМ у рејону Логвинова, Калиновке и града Первомајск. Жртава на срећу није било.

 

Од 19:30 до 02:30 украјински нацисти су гранатирали Спартак, аеродром, Трудовски, Старомихајловку и Волво центар у околини Доњецка, Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Јасиновату, Докучаевск, као и Коминтерново и Саханку на југу ДНР.

 

Око 21:15 у околини Горловке рањен је цивил 1976 годиште. Он је хоспитализован а у током ноћи рањен је још један цивил 1971 годиште и једна жена која је одбила пребацивање у болницу. У Петровском рејону Доњецка такође је рањена жена 1989 годиште. Такође оштећено је 40 кућа у Зајцеву и још 17 на осталим деловима фронта.

Тагови: ; ;