Следеће недеље у Србији се очекује велика руска привредна делегација. На позив српске стране у Србију по први пут долазе представници 32 регионалне привредне коморе, индустријских удружења, регионалних удружења малих и средњих предузећа.

 

serbiia_d_850

 

Циљ ове посете је ширење географске сарадње, активирање дугорочне, обострано корисне трговине, екномонских веза, културних, омладинских, размене спортиста са фокусом на руске регионе. О овом десенту су за РГ говорили организатори из «Омнигрупе» бизнис партнера Руске амбасаде и Руске трговинске мисије на Балкану.

 

Ова велика бизнис посета одржаће се уочи културно-економског форума који је за март 2017. године заказан у Србији и који ће, по идеји организатора посетити хиљаде гостију из разних крајева Русије.

 

Пут у Србију већ су прокрчиле многе руске компаније и туристи. Између наших земаља већ годинама постоји безвизни режим као и, споразум о слободној трговини по коме 95% производа из Србије и Русије не подлеже царинама и порезима. С обзиром на актуелне санкције ова два «стуба» добросуседских односа су се показала као веома важна.

 

Према речима корпоративног директора «Омнитурс-а» Иванке Дапчевић, туристички план представља презентацију хотела старог 105 година који се раније звао Гранд хотел Петроград, затим ће се гости из Русије упознати са градовима Београд и Нови Сад и посетиће Златибор.

 

«Нови Сад и Волгоград су побратимљени градови. Оба леже на обалама великих река и оба су претрпела велике губитке током Другог светског рата». рекла је Иванка Дапчевић.

 

 

Срби се традиционално баве пољопривредом, из винограда производе вино и ракију, тамо расту јабуке и нарови. А 260 је сунчаних дана у години. Они се старају да развију туризам и због себе и због странаца. Србија је најбитнија тачка Европе, земља која има оригиналне туристичке руте, познату месну националну кухињу. Узгред, за две године ембарга извоз месне индустрије из Србије повећан је 10 пута, као и извоз воћа и поврћа и меких сирева. У Србији су често и представници највећих руских трговаца и регионалних компанија.

 

Пословна турнеја ће трајати од 12 до 19 јула.

 

 

Тагови: ; ; ;