Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

23:30

 

Украјинске снаге су и ноћас отварале ватру на насеља у ДНР. Ноћне нападе су започеле око 20:05 и повремено трају и у овом моменту. Напада се Зајцево, Спартак, аеродром, индустријска зона Авдејевке, Јасиновата. Према саопштењу становништва Широке Балке у околини Горловке у насељу је око 23:00 избио пожар.

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 601 пут напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку и Жељезну Балку у околини Горловке, аеродром, Спартак, Старомихајловку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Јасиновату, Докучаевск, Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

 

Приликом покушаја напада на позиције војске ДНР на подручју доњецког аеродрома украјинска страна је имала 3 погинула војника.

13:28

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР нешто је напетија претходног дана него раније. Претходног дана су украјински нацисти 27 пута напали позиције НМ у рејону  Соколника, Санжаровке, Калинова, Золотог, Калиновке, Лозовог, Логвинова и споменика «кнезу Игору».

 

У окупирани град Артјомовск стигла је једна јединица плаћеника из Грузије која има задатак да изводи акте диверзије против оружаних снага Новорусије као и да обучава јединице украјинске војске за уличне борбе у градовима.

 

У рејон Попаснаја такође је доведен један Кримско-татарски батаљон.

 

Због недисциплине и одсуства морала и борбеног духа и даље су присутни не борбени губици у редовима украјинске војске. Тако је последњих дана у једној јединици због неправилног руковања оружјем погинуло 3 а рањено 30 припадника украјинске војске.

 

Током претходне ноћи украјински окупатори су наставили са гранатирањем градова и насеља у ДНР који се налазе у непосредној близини линије разграничења. Напади су трајали од 19:30 до 03:00. Нападали су Горловку а посебно насеља Зајцево и Широку Балку. Већ традиционално нападали су и околину Доњецка насеља Тродовски, аеродром, Спартак и Старомихајловку. Нападали су и Саханку и Коминтерново у Новоазовском рејону на југу ДНР.

 

У Новоазовском рејону оштећени су гасовод и далековод. У Зајцеву су оштећене 4 куће.

Тагови: ; ;