Када Запад престане да гледа у Украјини инструмент против Русије, такозвани стратешки западни партнери ће оставити Кијев да се дави у сопственим проблемима, рекао је на конференцији за новинаре у Кијеву директор Агенције за социјалне комуникације Сергеј Белашко, уз напомену да подршка запада кијевском режиму постоји искључиво из прагматичних разлога, преноси ПолитНавигатор.

 

1599223

 

«У њој виде инструмент за глобалну конкуренцију са Русијом у одређеном региону. Чим конкуренција са Русијом у овом региону постане мање релевантна, ослободиће се непотребног. Баш као што би се ослободили зарђале канте у земљи. Када почиње да цури, користите је за ђубре, а затим је избаците са смећем. Слично томе стратешки партнери могу урадити са тренутном украјинском Владом», рекао је аналитичар.

 

Аналитичар је позвао да се не обраћа много пажње на изјаве о успеху последњег самита НАТО на коме је, наводно, речено да нема промене у прозападној спољној политици према Украјини.

 

«Као и у време Јануковича, драматично се мења политички курс и ништа неће моћи да заустави нагло мењање и самог Порошенка. У питању је само одговарајућа цена», рекао је Белашко.

 

Ката

Тагови: ; ;