Пише Салих Селимовић

 

Расмуфтија и даље делује на оба поља, и као политичар и као верски поглавар. Невероватна је злоупотреба и компромитација исламске вере у нашем крају. На улицама и јавним трговима се никада нису обављале никакве молитве и намази.

 

molitva-muslimani

 

За време турске окупације су постојала у градовима посебна заклоњена места изван градских језгара где су се у време Рамазана у спарним летњима данима обављале теравије, односно молитве после јације. Та места су се звала мусале.

 

Овакве масовне молитве на јавним местима и по улицама су чисте провокације и инаћење. Права верска осећања су интимна ствар човека. Да се Мухамед дигне из мезара и види како наши муслимани овде и у неким деловима Босне верују, побегао би одавде главом без обзира.

 

Ово што ради Исламска заједница у Србији, коју воде Дудић и расмуфтија, изван је курана и хадиса. Ово је тотална политизација ислама у циљу реисламизације по сваку цену. Плашим се да то никако неће ваљати.

 

Људи који то организују сигурно су одлично плаћени да врше такве провокације и претње миру на и онако нашем ровитом и несрећном простору. Шта је Босна доживела када је муслиманско руководство почетком деведесетих кренуло тим путем? Никако да се опаметимо.

 

Ти који све то замесе и добро се обогате и они ретко страдају. Ту је глупа маса народа да буде топовско месо, као што се углавном и догађа.

 

Нека нам је Бог на помоћи.

 

Ката

Тагови: ;