Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:00

 

Током вечери и ноћи укронацисти су наставили са нападима на ДНР. Од 19:00 до 23:00 украјински окупатори повремено нападају Зајцево, Спартак и Старомихајловку.

17:36

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 531 пут напале територију ДНР. Нападали су Петровски рејон, аеродром, Спартак и Старомихајловку, Зајцево, Широку Балку, Јасиновату, Сосновское, Саханку и Коминтерново. Током напада уништено је укупно 17 кућа.

13:33

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су украјинске снаге током претходног дана 16 пута напале позиције НМ ЛНР у подручју споменика «Кнезу Игору», Калинова, Калиновке, Грунта, Молодежног као и Лозовог. Губитака није било.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су из тешког наоружања нападали Горловку као и насеље Зајцево које се налази непосредно у близини Горловке. Такође су повремено нападали Спартак, Старомихајловку, Трудовски рејон Доњецка, индустријску зону у близини Авдејевке као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. Током напада на Зајцево оштећено је минимум 15 кућа. Жртава на срећу није било. саопштава локална администрација.

 

Тагови: ; ;