Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфомације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:44

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 324 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Старомихајловку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, аеродром, Јасиновату као и Коминтерново и Саханку.

 

Током напада погинула су два војника ДНР а двојица су рањена. Погинуо је и један цивил 1974 годиште док су две жене, 1957 и 1958 годиште рањене.

 

13:17

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се много изменила током претходног дана. Украјински окупатори су 6 пута напали НМ у подручју Калинове, споменика Кнезу Игору и града Первомајска. Жртава на срећу није било.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су нападали Зајцево, Старомихајловку, Петровски и Тродовски рејон Доњецка, индустријску зону у околини Јасиновате, Коминтерново и Саханку на југу ДНР. У Петровском рејону је рањена жена 1958 годиште а у Зајцеву је оштећено 17 кућа.

 

Тагови: ; ;