Заједнички састанак НАТО-Русија на нивоу сталних представника планиран за 13 јул у Бриселу неће имати перспективу за наше земље, изјавио је члан коминтета Савета федерације за међународне односе Игор Морозов.

 

morozov

 

Једна од главних тема биће украјинска криза. Али с обзиром да је НАТО одобрио постављање 4 батаљона на руским границама, Москви ће се диктирати услови и самим тим дијалог неће функционисати, рекао је сенатор.

 

Још једно питање за које је НАТО заинтересован је и ограничење летова руским војним авионима изнад Балтичког мора односно изнад Естоније Летоније и Литваније.

 

«Дневни ред заседања формиран је искључиво на основу интереса НАТО пакта. Алијанса ће вероватно покушати да са Русијом разговара са позиција силе. Тако да од састанка не очекујем неке конкретне резултате. Међутим сам састанак је значајан јер даје могућност да се одреде и руски интереси и да се дневни ред прилагоди нашим интересима»- рекао је он.

 

Према речима сенатора Русија током састанка мора инсистирати на строгом поштовању споразума из Минска од стране украјинског председника Петра Порошенка као и против повећања војног присуства НАТО-а на Црном мору.

Тагови: