Руски ратни авиони шесте генерације изводиће борбене операције у саставу беспилотних „јата“, изјавио један од руководилаца руског војног концерна „Радиоелектронске технологије“ Владимир Михејев.

 

Како је нешто раније објавила државна новинска агенција ТАСС, руске „шестице“ имаће верзију са пилотима и без њих. Концерн и за једну и за другу верзију прави систем за радиоелектронску борбу, иако ће се ти авиони појавити тек између 2022 и 2025 године.

 

pakfa3(2)

 

„Основни принцип примене тих авиона биће у „јатима“. Они ће колективно решавати борбене задатке. У сваком „јату“ ће један или два авиона имати пилота, а остали ће бити беспилотни. Тачније, у сваком ће бити по пет до десет беспилотних апарата. Свако „јато“ ће имати главни, водећи авион, а даље ће по хијерархији ићи летелице-извршиоци које ће решавати неки од задатака. На пример, наносиће ударе по циљевима на земљи, бориће се са противничким авионима или ићи у извиђање“, каже Михејев.

 

Он је открио и да ће беспилотне „шестице“ штитити авионе са посадом и да ће „јата“ моћи да међусобно размењују авионе и да их позајмљују једна другим. Према његовим речима, то ће се догађати када једно „јато“, које од другог може бити удаљено и 1000 км, из било ког разлога изгуби авионе. Тада ће друго „јато“, без слетања, да пошаље у помоћ једну, две или три своје летелице.

 

„Беспилотна „шестица“ ће моћи да развија брзину од 4-5 маха и биће у стању да улази у блиски космос и да се потом на одређеном месту опет врати у атмосферу. Ти авиони ће имати особине и могућности које ће човека у неким ситуацијама чинити непотребним и сувишним теретом“, каже он.

 

Уз о, беспилотне верзије ће бити осетно јефтиније од оних са посадом, али ће и једне и друге летелице бити у правом смислу високотехнолошке и зато скупе.

 

Михејев је уверен да ће руске беспилотне „шестице“ имати моћне електромагнетне топове који ће бити у стању да потпуно паралишу електронику противника. Такође, у себи ће спајати хиперсоничне брзине, изузетно малу уочљивост, перфектну заштиту и вештачку интелигенцију.

 

„Мали су изгледи да ће верзија авиона са посадом користити електромагнетно или високофреквентно оружје. Јер, електромагнетни импулс високофреквентног оружја ће имати такву снагу да би пилота било веома тешко заштитити од оружја његове летелице“, објашњава Михејев, тврдећи да високофреквентно оружје већ постоји и да може да дејствује на удаљеностима од неколико десетина километара. Уз то је у стању да за одређено време онеспособи противнички радар тако да неко време не може ни да прима сигнале.

 

Ката

Тагови: ; ;