Сиријска армија је на фронт око Алепа пребацила неке борбено најспособније јединице и тако оголила своје положаје у пустињи источно од Палмире, што је дало прилику «исламској држави» да пробије тај део фронта и да се приближи древном граду који Сиријци називају Тадмором.

 

palmira-sirijska-vojska-foto-reuters-1459062968-873193

 

Даље напредовање су зауставили удари руских и сиријских хеликоптера. У једном од њих су погинули руски пилоти Јевгениј Долгин и Рјафагат Хабибулин, који су били на привременом интервентном борбеном задатку спасавања Палмире, јер сиријска армија нема довољно обучених пилота за хеликоптере Ми-25.

 

Четврта мехнизована дивизија сиријске армије је већ унутар Алепа, у делу града Ал-Ларамун, а пешадија се сасвим приближила згради у којој је некада била обавештајна служба сиријске ратне авијације.

 

У борбама за Ал-Ларамун је руска авијација почела да користи бомбе са падобраном којима уништава тунеле терориста и њихова утврђене ватрене положаје ефикасније него бомбама за пробијање армираног бетона.

 

Према последњима вестима, четврта механизована је, уз подршку руских авиона, из кварта Бени-Зајед избацила терористе Харикат Нуридин аз-Зинка, а владине снаге успешно уништавају и остатке Џебхат ан-Нусра у источној Гути поред Дамаска.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;