Државни секретар САД Џон Кери боравиће у Москви 14 и 15 јула где ће да разговара са својим колегом Сергејем Лавровом, а није искључено да ће га примити и руски Председник Владимир Путин. Намера му је да, током посете Москви, разговара о различитим приступима решавању сукоба у Сирији.

 

56b5a4cb-16d0-40e7-89bd-2f2f0a0a0a67-DZONKERI-preview

 

„Нисмо достигли ниво мира и безбедности у Сирији који желимо. Ми смо предложили алтернативу и државни секретар се нада да ће са руским руководством разговарати о тим идејама и оним идејама које се налазе у њиховим плановима за постизање најбољих резултата“, рекао је Кирби на брифингу.

 

Према његовим речима, сви инструменти за решавање конфликта већ постоје и налазе се у резолуцији СБ УН, само је питање како то реализовати. Уз то, представник Стејт департмента је поново оптужио руководство Сирије за насиље над сопственим народом.

 

„Русија може да игра продуктивнију, конструктивнију и кориснију улогу у смислу контроле над овим акцијама Владе Сирије и у покушају да се дође до позитивнијих резултата у Сирији. То је један од разлога нашег одласка у Москву“, каже Кирби.

 

Представник Стејт департмента је навео да Вашингтон не сматра да се позиције двеју земаља о решавању конфликта у Сирији много разликују.

 

Ката

Тагови: ; ; ;