Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:04

 

Око 19:00 украјински нацисти су поново започели ноћно гранатирање Донбаса. Из правца Мајорска напада се Зајцево а из правца Мариупоља и Гнутова напада се Коминтерново у Новоазовском рејону.

 

 

 

18:16

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 449 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Белу Каменку,Саханку, Коминтерново, Јасиновату и Докучаевск.

 

 

 

13:53

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције није се битно изменила током протеклог дана и остаје напета. Украјински нацисти су током протеклог дана 17 пута напале позиције НМ у рејону Славјаносербска Голубовског,, Марјевке, Алмазна, јаКалинова, Лозовог, Молодежног и споменика “кнезу Игору”. Губитака на срећу није било.

 

 

Украјинска војска је током претходне ноћи интензивно гранатирала околину Доњецка и Горловке, Јасиновату, као и села на југу ДНР. У околини Горловке нападали су Зајцево, у околини Доњецка аеродром, Александровку, Волво центар, Спартак и Старомихајловку. На југу ДНР нападали су Саханку, Коминтерново и Лењинское. У Петровском рејону Доњецка рањене су две жене 1981 и 1955 годиште док је у Коминтернову оштећено 10 кућа. У Зајцеву је такође изгорела кућа.

 

 

 

Тагови: ; ;