Под истрагом је 90 особа које се сумњиче да су експлоатисали око 65 мушкараца и дечака са физичким и менталним инвалидитетима, као и веома сиромашне особе. Они су приморавани да просе или да се брину о домаћим животињама.

 

In this Wednesday, July 13, 2016 image taken from a Romanian Police handout video a chained man stands in the doorway of a house in the village of Berevoiesti, Romania. Dozens of vulnerable persons were kidnapped, chained up, whipped, fed scraps of food and forced into manual labor or fighting for entertainment over an eight-year period in rural southern Romania, prosecutors said Wednesday, with police rescuing three men and two boys aged 10-12 found chained up during searches at the homes of the suspects — members of an extended family.(DIICOT-Romanian Police via AP)
Фото: Румунска полиција

 

Tридесет и осам особа је притворено због сумње да су киднаповали и држали у ропству десетине немоћних мушкараца и дечака, као и да су их приморавали на присилан рад и међусобне борбе, саопштили су румунски званичници.

 

Тужилац за организовани криминал рекао је да су осумњичени ухапшени у рацији у руралном планинском делу земље.

 

Ухапшени су припадници ромске националности, који су саслушани током ноћи.

 

Локална портпаролка за заштиту деце Јулијана Матеји рекла је да су две одрасле жртве и деветнаесторо деце пребачени у прихватилишта где ће им бити указана помоћ.

 

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;