Новоименовани британски Министар спољних послова Борис Џонсон је својевремено странце називао „црнчићима“ и „канибалима“, у мају освојио награду од 1000 фунти за песму о сексуалном односу између турског Председника Реџепа Тајипа Ердогана и козе, држављане Папуа Нове Гвинеје је описао као људе склоне канибализму и убијању поглавица, а за Хилари Клинтон је једном приликом рекао да је садистичка медицинска сестра у менталној установи, пише CNN.

 

Борис-Џонсон_2-1000x500

 

CNN тврди да је одлука британске Премијерке Терезе Меј да га постави на место шефа британске дипломатије изазвала шок, дозу забаве али и страх због његових несуздржаних критиковања страних лидера и гафова током путовања у иностранство.

 

Сем тога, увредио је практично све важне америчке политичаре, укључујући Председника Барака Обаму, бившег Председника Џорџа Буша, као и Хилари Клинтон и њеног ривала Доналда Трампа. Руског Председника Владимира Путина је упоредио са елфом Доби из филма „Хари Потер“, тврдећи да је он, за разлику од лика из филма, немилосрдни и манипулативни тиранин.

 

„Упознајте новог шефа британске дипломатије Александра Бориса де Фефел Џонсона, познатог и као Бо Џо“, пише CNN.

 

Верује се, како наводи CNN, да је његова каријера у великој мери напредовала након продуженог политичког крвопролића које је пратило гласање британских грађана о изласку из ЕУ. ТВ станица подсећа да се Џонсон сматрао водећим кандидатом за наследника Премијера Дејвида Камерона, али се неколико дана након његове оставке повукао из трке.

 

„Сада, само две недеље касније, поново се вратио“, јавља CNN, ипак признајући да, иако је нејасно како се догодио драматичан повратак Џонсона у први ред британских политичара, он ипак има искуства у дипломатији и спољним пословима.

 

Ката

Тагови: ; ;