Ката Буцик за News Front Serbia

 

Француски медији јављају о општем слављу Муслимана који се, уз узвике „Алаху уекбер“, радују погибији људи у Ници. Друштвене мреже су претрпане ликовањем, углавном младих, због трагедије.

 

По српским медијима се види радост и неумесно поређење са нападима Француске на Србију 1999 године.

 

Млади Муслимани који се радују убијању људи не морају да буду присталице ИСИС. Као што ни Срби који се радују и ликују над мртвим бебама у Ници не морају бити шовинисти.

 

Са обе стране су људи незадовољни свим и свачим, неиспуњених живота, огрезлих у бесу и мржњи коју немају где да испоље, па играју над туђим лешевима.

 

То не значи да је решење у качењу триколорне заставе по ФБ нити у патетисању како смо сви људи и како је народ невин и није крив.

 

Наравно да нису сви Муслимани радосни због овога што се догодило. И наравно да нису сви Французи били 1999 године задовољни политиком своје Владе.

 

Али неки јесу. Пуно њих јесте.

 

Ствар је у томе да се мала Милица не може осветити неком мртвом бебом у Ници.

 

И да нигде у Кураану не пише да добар Муслиман мора да убија људе у име вере.

 

Али зато у Јеванђељу засигурно пише да је Христос од нас тражио да волимо своје ближње. И није мерио вредност нечијег живота зависно од тога да ли је тај неко погинуо због нечијег лудила и мржње у Сирији, Либији, Француској, Србији, Шпанији, Палестини..

 

Није до вере. То је напросто разлика између људи и нељуди.

 

Зар вас, док се радујете трагедији људи, није макар мало срамота?

 

 

1

2

 

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH - A man sits next to a body seen on the ground July 15, 2016 after at least 30 people were killed in Nice, France, when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday July 14.  REUTERS/Eric Gaillard     TPX IMAGES OF THE DAY
ATTENTION EDITORS — VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH — A man sits next to a body seen on the ground July 15, 2016 after at least 30 people were killed in Nice, France, when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday July 14. REUTERS/Eric Gaillard TPX IMAGES OF THE DAY

 

3

4

5

6

7

8

12

13

15

16

17

18

 

Ката

Тагови: ; ;