«Одједном смо чули да нешто пуца, почели смо да бежимо и тражимо заклон. Око стотину или више људи се сјурило доле, сви су бежали ка излазу око десетак минута“, рекао је Ерик Дрател, новинар агенције Франс прес.

 

7a6c655b5d9ca3cdf66930e34b31da81163b9467

 

«Кренули смо да гледамо ватромет на плажи, а онда смо сазнали да ће бити и концерт, па смо лагано пошли ка шеталишту. Било је сасвим нормално вече, а онда су сви почели да трче у супротном смеру од нас и да се сагињу. Изгледало је као да неко иде ка нама, осећали смо да морамо да се склонимо, па смо појурили ка плажи. Чули смо пуцње. Прво један, а касније и више. Сви су јурили, неки су бежали у заклоне. Отрчали смо у споредну уличицу и ту смо се крили око сат времена. Било је застрашујуће, али се истовремено чинило нестварно. Онда смо, са још много народа, ушли у ресторан мислећи да је напољу нападач који пуца на људе. Дошли су полицајци и рекли власнику да угаси светла и навуче завесе. Сви смо легли или чучнули што ближе поду, испод столова. Било је доста деце која су била преплашена. Након пола сата вратили су се полицајци и рекли нам да напустимо зграду. Успут су нас заустављали, тражећи да испразнимо торбе. Побегли смо до стана», прича студент права из Лондона Џоел Фенстер (23) за британски «Телеграф».

 

1602638776578815c763389234142057_v4_big

 

«Седео сам са друштвом у старом делу града у тренутку када је неколико стотина људи избезумљено потрчало ка нама. Покушао сам да сазнам шта се дешава и један од људи у гомили ми је рекао да им је полиција повикала да беже. Придружили смо им се и потрчали у истом правцу. Када бисмо налетели на полицајце, они су викали да наставимо да бежимо. Нисмо имали појма о томе шта се заправо дешава. Тек смо касније сазнали да је камион улетео у масу. И пола сата након несреће људи су и даље трчали улицама Нице», каже за BBC Колин Сривастава.

 

«Сви су били у шоку, а онда је почела паника. Викали су «терористички напад! терористички напад!», било је јасно да је возач намерно побио људе. Прешла сам око километар и тела су на све стране. Много људи је повређено. Видела сам две сестре и њиховог брата из Пољске, како оплакују погибију чланова породице. Најмлађе дете је плакало, а друго двоје као да нису знали како да реагују. Људи су славили и било је баш мирно, а онда се појавио камион и посејао смрт», испричала је новинарка Маријам Виолет из Ирана која је у Ници на одмору.

 

nica-masakr-francuski-vojnici-700x389

 

«Још увек је била маса људи на шеталишту, а онда се појавио огроман бели камион. Нисам могао да видим возача, али он је само возио скрећући лево-десно брзином од око 50 km/h. Људи су вриштали и бежали. Неки су још увек ту. Управо гледам оне који су поред тела својих страдалих чланова породице. Полицајац сам, детектив одељења за убиства, али никада нисам видео овако нешто. Невероватно је», рекао је Тони Молина за Гардијан.

 

Ката

Тагови: ; ; ;