Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:46

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходних недељу дана 2862 пута напале територију ДНР. У претходних недељу дана погинуло је 8 људи а још 7 је рањено.

 

Током данашњег обиласка линија фронта лидер ДНР Александар Захарченко нашао се под артиљеријском ватром украјинских снага у околини Авдејевке. На срећу нико није страдао.

13:14

 

Украјинска војска је током претходне ноћи гранатирала околину Доњецка, Горловке као и насеља на југу ДНР. Нападали су Зајцево и Михајловку, Старомихајловку, Волво Центар, аеродром, Саханку и Коминтерново. У Зајцеву је рањен цивил 1937 годиште а у Петровском рејону је оштећена једна кућа.

 

Јутрос око 10:00 украјински нацисти из Десног сектора гранатирали су пункт ЛНР код Станице Луганске. Том приликом рањен је један цивил и један припадник Министарства за државну безбедност ЛНР који је контролисао документа. На пункту се у том моменту налазило око 50 цивила.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да је украјинска војска разместила ракетне системе недалеко од Станице Луганске у правцу Русије.

Тагови: ; ;