Ванпарламентарна Аутохтона Хрватска странка права (А-ХСП) добила је рок да шатор и другу опрему уклони с простора уз антифашистички споменик у Доњем Србу најкасније до недеље у седам сати, а не уклоне ли га сами, то ће учинити полиција.

 

sator-t

 

На питање значи ли то да се А-ХСП-у укида дозвола јавног окупљања и уз које образложење, портпарол задарске Полицијске управе Елис Жодан одговорио je како је «организатор пријављеног јавног скупа добио решење о забрани организовања јавног скупа уз образложење да општина Грачац није организатору дала одобрење за коришћење тог простора и постављање шатора и друге покретне опреме, ни усмено ни писано».

 

Хина преноси да је председник А-ХСП и главни организатор јавног скупа Дражен Келеминец навео да је главни циљ њиховог вишедневног окупљања на месту где се традиционално одржава антифашистички скуп 27. јула, био да организаторе спрече да то учине и ове године.

 

Ова странка, позната у јавности по глорификацији усташког режима, није током протекле недеље испоштовала захтев полиције да уклони шатор, који је још за викенд поставила крај споменика, где мештани Срба традиционално обележавају Дан устанка.

 

Како је пренела регионална телевизија Н1 присталице А-ХСП су, уместо да уклоне шатор, само га померили неколико метара од споменика.

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ;