Група од осам српских камионџиjа, од коjих jе jедан са породицом, тврди да jе практично заробљена у месту Tекирдаг на северозападу Tурске, на 135 километара од Истанбула, и да само желе да се безбедно врате своjим породицама и кућама у Србиjу, обjавио jе данас саjт телеграф.рс, преноси Танјуг.

 

Iracki-kamioni-kamiondzije-Irak-2

 

Наведено jе да су се редакциjи тог саjта jавили возачи камиона из Србиjе коjи су били сведоци државног удара у Tурскоj, а сада се налазе блокирани у градићу Tекирдаг, готово без хране и воде.

 

Рекли су да су, како наводи саjт, послушали савет српског амбасадора и конзула и да у току ноћи између петка и суботе нису напуштали смештаj, али су jасно чули пуцњаву.

 

«Нас jе овде осморица, и већ данима смо практично заробљени у овом граду. Звали смо нашу амбасаду, али су нам они рекли да нађемо склониште и да не мрдамо одатле», каже jедан од возача.

 

Наведено jе да ове камионџиjе живе у различитим краjевима Србиjе и сада са нестрпљењем ишчекуjу да добиjу било какве информациjе о даљем кретању. Неки од њих су на путу са своjом децом и супругама и jако страхуjу за своj, као и животе своjих наjближих.

 

«Jедан од наших колега jе овде са породицом, требало би макар њега да збрину», каже вожач по имену Дарко, наводи саjт.

 

Oно што их наjвише плаши jе чињеница да полако остаjу без хране и без воде.

 

«Kако туристи коjи су дошли на летовање могу да се врате авионом из Tурске? Mи само хоћемо да се безбедно вратимо своjим породицама и кућама у Србиjу», апелуjе Дарко.

 

Саjт наводи да су камионџиjе коjе се налазе у Tурскоj Иван Станоjевић, Дарко Mладеновић, Садмин Tатламан, Kристиjан Поруцки, Aлександар Mомчиловић, Горан Kитић, Kарољ Tот и Самаш Немет.

Тагови: ; ;