Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

20:04

 

Око 16:00 украјински нацисти су поново отворили ватру на Зајцево и том приликом је запаљена још једна кућа. Због константног отварања снајперске ватре од стране украјинских окупатора ватрогасци нису могли прићи да угасе пожар.

 

18:43

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 692 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Старомихајловку, Спартак Јасиновату, Докучаевск, Саханку, Коминтерново, Новомаревку и Лењинское. Један војник ДНР је погинуо а један је рањен током напада украјинских снага.

 

Око 11:30 украјинске снаге су поново напале Зајцево и том приликом је запаљена једна кућа.

13:31

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР кијевске снаге су током протеклог дана 7 пута напале позиције НМ у рејону Калинова, Рајевке и града Первомајск. Губитака на срећу није било.

 

Ноћас око 01:00 украјински националисти су из тешког наоружања гранатирали Старомихајловку, западно од Доњецка. Под ватром су се нашли и Трудовски рејон Доњецка, Зајцево, Јасиновата, као и насеља Саханка, Коминтерново и Нова Маревка на југу ДНР.

 

У околини Доњецка током ноћашњег напада рањене су две цивилке 1959 и 1954 годиште. Укупно је страдало 9 стамбених објеката од којих 5 у Коминтернову и 4 у Зајцеву, од којих је један потпуно уништен.

 

 

Тагови: ; ;