Група од осам српских камионџија од којих је један са породицом тврди да је практично заробљена у месту Текирдаг на северозападу Турске на 135 километара од Истанбула и истичу да само желе да се безбедно врате својим породицама и кућама у Србију, објавио је сајт telegraf.rs.

 

srpske kamiondzije u turskoj

 

Наведено је да су се редакцији сајта јавили возачи камиона из Србије који су били сведоци државног удара у Турској а сада се налазе блокирани у градићу Текирдаг готово без хране и воде.

 

Рекли су да су послушали савет српског амбасадора и конзула и да у току ноћи између петка и суботе нису напуштали смештај али су јасно чули пуцњаву.

 

«Нас је овде осморица и већ данима смо практично заробљени у овом граду. Звали смо нашу амбасаду али су нам они рекли да нађемо склониште и да не мрдамо одатле», рекао је један од возача.

 

Наведено је да ове камионџије живе у различитим крајевима Србије и сада са нестрпљењем ишчекују да добију било какве информације о даљем кретању. Неки од њих су на путу са својом децом и супругама и јако страхују за свој као и животе својих најближих.

 

«Један од наших колега је овде са породицом требало би макар њега да збрину», истиче возач по имену Дарко.

 

Оно што их највише плаши је чињеница да полако остају без хране и воде.

 

«Како туристи који су дошли на летовање могу да се врате авионом из Турске? Ми само хоћемо да се безбедно вратимо својим породицама и кућама у Србију», каже Дарко.

 

Сајт наводи да су камионџије које се налазе у Турској Иван Станојевић, Дарко Младеновић, Садмин Татламан, Кристијан Поруцки, Александар Момчиловић, Горан Китић, Карољ Тот и Самаш Немет.

 

 

РТС

Тагови: