Одбојкашка репрезентација Србије освојила је титулу у Светској лиги, пошто је феноменалном партијом у финалу савладала Бразил са 3:0 у сетовима (25:22, 25:22 и 25:21 ). Претходних пет финала у овом такмичењу “плаве чета“ је губила, али је у Кракову коначно прекинута црна серија.

 

odbojka

 

Изабраници селектора Николе Грбића одиграли су спектакуларно добар меч у финалу, били бољи ривал од последњих година неприкосновених Бразилаца и у три сета дошли до титуле у елитном такмичењу. Коначно!

 

Први и други сет били су врло слични, готово пресликани. Србија води, Бразил се врати, али онда уследи добра игра и неколико поена у серији нашег тима, па су оба сета завршена са по три поена разлике у корист српског тима — 25:22.

 

Трећи сет донео је нешто бољу игру момака у жутим дресовима, али концентрација и борбеност играча у плавом није опала. Издржали су све налете Резендеовог тима, и завршили сет и меч у великом стилу, са неколико врло атрактивних напада и блокова — 25:21 .

 

Дакле, после пет неуспеха у финалима Светске лиге, српски одбојкаши су многобројним титулама додали и ову која им је тако дуго измицала — титулу најбољег у ФИВБ Светској лиги!

 

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ;