Најмање један човек је погинуо након што је група наоружаних лица улетела у зграду полиције у четврти Еребуни на периферији јерменске престонице захтевајући ослобођење лидера радикалног опозиционог Фронта народног спасења Жирајра Сефиљана, једног од учесника у нагорно-карабашком конфликту, који је ухапшен и оптужен за илегално поседовање оружја.

 

jerevan 1

 

Напад је почео када је наоружана група камионом пробила капију и заузела зграду. Сви који су се у том тренутку налазили у згради узети су за таоце.

 

Око зграде у којој се налазе наоружана лица размештена је војска, а полиција је блокирала све путеве који воде ка овом делу Јеревана.

 

jerevan 2

 

Портпарол полиције Ашот Агароњан рекао је да ће ускоро бити пуштено званично саопштење, а тренутно се ради на томе како би се спречили покушаји ширења дезинформација путем друштвених мрежа.

 

jerevan 3

 

 

 

Јеревански суд је 22. јуна наложио хапшење Сефиљана. Он је једном већ био хапшен 2006. године због тога што је јавно позивао на смену уставног поретка, због чега је осуђен на годину и по дана затвор.

 

спутник

 

 

 

Тагови: ; ;