Социјалистичка партија Србије обележила је у Лесковцу 26 година од оснивања. Председник социјалиста Ивица Дачић рекао је том приликом да Србија «има неслагања са Турском», али је и осудио покушај пуча у тој земљи, поредећи га са 5. октобром 2000. године у Србији.

maxresdefault

 

На седници Главног одбора у Лесковцу лидер СПС-а Ивица Дачић, који је и министар спољних послова, рекао је да Србија «има неслагања са Турском», али је и осудио покушај пуча у тој земљи, поредећи га са 5. октобром.

«Добро знате шта наша партија мисли о тим пучевима, о насилном доласку на власт. То ништа није донело српском народу, па неће ни турском, а сигуран сам да тај пуч има доста примеса са стране и можда му само фале нека оруђа и неке слике, или оно што се код нас дешавало, песница, Отпор, пиштаљке.

 

Сада је потпуно јасно да је обарање руског авиона извео пилот који је припадао пучистима, а данас када је Турска обновила везе са Русијом, то очигледно некоме није одговарало», оценио је Дачић, преноси Бета.

 

Говорећи о највећим достигнућима СПС-а у претходних 26 година, Дачић је истакао Дејтонски споразум и Резолуцију 1244 али и поновио да се оправданост бомбардовања Србије 1999. године треба испитати.

 

«Нови министар спољних послова Енглеске Борис Џонсон је у свим активностима у Србији учествовао 1999. године са српским народом на мостовима, јер је био против бомбардовања Србије, односно Савезне Републике Југославије», рекао је Дачић додавши да ће «кад-тад, неко одговорати за бомбардовање».

 

РТС

Тагови: ;