Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:48

 

Украјински нацисти су вечерас око 20:40 поново напали околину Јасиновате из тешког наоружања. Повремено се напада и околина доњецког аеродрома.

 

18:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 711 пута напале тероторију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку Балку, Спартак, Старомихајловку, аеродром, Јасиновату, Докучаевск, као и насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР.

 

 

13:47

 

Кијевске снаге током претходног дана 20 пута су напале позиције Народне милиције ЛНР у подручју Калинова, Калиновке, околини Станице Луганске, Маревке и Санжеровке. Губитака на срећу није било.

 

Синоћ од 22:30 до 03:30 украјински нацисти су нападали околину Доњецка, Горловке, и Јасиновату. Нападали су Михајловку и Зајцево у околини Горловке, Трудовски, Старомихајловку и Спартак у околини Доњецка, индустријску зону Јасиновате.

 

Током напада на Петровски рејон Доњецка рањено је троје цивила, и оштећене три куће. У Зајцеву је изгорело 7 кућа.

Тагови: ; ;