Присталице Инициjативе «Не давимо Београд» и грађани коjи су се jутрос окупили на позив инициjативе пред Скупрштином града насрнули су на градоначелника Синишу Mалог у тренутку када jе долазио на седницу градског парламента, а jедан од њих га jе гађао неидентификованим предметом.

 

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

 

Док су градоначелник и председник градске скупштине Никола Никодиjевић улазили у зграду настао jе метеж, окупљени су звиждали и узвикивали «лопови, лопови»…

 

Jедан део окупљених jе насрнуо на Mалог, али jе обезбеђење спречило директан физички контакт. Jедан од грађана гађао jе градоначелника непознатим предметом.

 

Грађани окупљени у инициjативу «Не давимо Београд» окупили су се jутрос испред зграде градске скупштине где су, како кажу, дошли да уруче «отказ» градоначелнику Београда Синиши Mалом и председнику градске скупштине Николи Никодиjевићу.

Прошле седмице Инициjатива jе наjавила да ће убудуће бити свуда где и градоначелник и ометати га у раду, али jе то jутрос прерасло у неконтролисано понашање.

 

Градоначелник jе изjавио да jе у шоку због насртаjа присталица инициjативе «Не да(ви)мо Београд» на њега, одборнике и полициjу  и изразио забринутост за безбедност своjе породице.

 

«Oво ниjе права слика Београда, нити права слика тих младих људи. Aко ме неко нападне када улазим у скупштину града, када покушава да ме удари и повреди, да ли то значи да ће следећи пут да повреди моjу децу, зато што има другачиjе мишљење», упитао jе Mали.

 

Oн jе додао да jе припаднике инициjативе позвао на разговор, jер, како jе казао, улица ниjе место за то и истакао да «поштуjе другачиjе мишљење и њихову жељу да мирним демократским протестом изразе своjе мишљење».

 

«Oви људи се боре против Београда на води. Њима се таj проjекат не допада и ми прихватамо то, али таj проjекат мења Београд и Србиjу и ми се боримо за свако радно место», нагласио jе Mали и додао да ће тако бити док он буде водио град.

 

Kако jе рекао, наjвише чуди да «господа има времена да протестуjе у радно време у сред понедељка».

 

Mали jе данас дошао у Скупштину града да би разговарао са извођачима радова «Београда на води», а у вези са jедном од тачака данашње седнице градског парламента.

 

Представставник Инициjативе «Не да(ви)мо Београд» Добрица Веселиновић тврди да напада ниjе било, већ да су хтели само да му «уруче отказ».

 

«Нисмо га напали, стаjали смо испред да би му уручили отказ. Њега jе штитила полициjа и приватно обезбеђење. Насиља ниjе било», тврди Веселиновић.

 

Веселиновић каже да градоначелник ниjе желео да узме отказ, па су га залепили за врата зграде градске скупштине, те да Иницииjатива неће одустати од своjих захтева.

 

Kада jе Mали ушао у зграду скупштине, грађани су почели да узвикуjу «убице, убице», «кога чувате», а после неколико минута се ситуациjа ипак смирила.

 

Испред зграде су изашли и запослени у градскоj скупштини, од коjих су неки разговарали са лидерима протеста, док су им други говорили «да не нападаjу полициjу».

 

Из зграде jе изашао и функционер Самосталног ДС С-а Небоjша Бакарец коjи jе покушао да смири окупљене.

 

Танјуг

Тагови: ; ;