Борба против допинга је приоритет за Русију, али санкције против невиних спортиста су неправедне, а политизација спорта је неприхватљива, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, преноси Спутњик.

скачанные файлы

 

Како је рекао, сам председник Русије Владимир Путин је у више наврата говорио да је коришћење допинга у спорту недопустиво, као и да се улажу велики напори како би се стало на пут свима који то чине, међутим, неправедно је санкционисати спортисте који су невини и који имају пуно право да наступају на спортским догађајима.

 

Упитан да прокоментарише чланак „Њујорк тајмса“ у којем се наводи да 10 земаља захтева од Међународног олимпијског комитета да забрани учешће свих руских спортиста на предстојећим Олимпијским играма у Рију, Песков је рекао да је у питању веома озбиљна тема, као и да се не треба водити медијским објавама већ изјавама званичника.

 

Русија у свом арсеналу има читав низ законских средстава како би заштитила интересе руских спортиста, а Москва је спремна да их у потпуности употреби, изјавио је он.

 

Песков је такође одбацио све наводе медија да је руски председник, уочи Олимпијских игара у Сочију, захтевао од руских спортиста да победе, односно да узму највећи број медаља.

Тагови: ; ;