Део турског војног ваздухопловства лојалног председнику државе Ердогану бомбардовао је, током покушаја државног преврата војну базу Акинџи која се налази 35 км од Анкаре и са коју је користила авијација под контролом побуњеника. Том приликом уништено је неколико хеликоптера.

 

akindzi

 

Према информацијама из војних извора пучисти су ову базу били претворили у свој штаб. Један део особља који се противио пучистима одбио је да лети и да напуни летелице горивом и муницијом. Један од пилота који је одбио да лети претучен је а неколико њих је побегло из базе, преноси РИА НОВОСТИ.

 

Како би се спречило деловање пучистичке авијације из Ескишехира је у правцу главног града полетело је неколико Ф-16. Они су превентивно бомбардовали Акинџи и том приликом уништено је неколико хеликоптера.

 

Особље базе обмањивало је изјавама да «предстоји операција важна за будућности Турске». За учешће у преврату били су врбовани неки официри који су се налазили у овој бази на вежбама, а такође су били доведени и официри из других база.

Тагови: ;