Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:02

 

Током ноћи украјински нацисти су напали Кијевски и Куибишевски рејон. Напади су почели око 18:16.  Шеф локалне администрације Куибишевског рејона саопштио је да је током напада уништена једна кућа и оштећен гасовод.

 

Оперативна команда ДНР саопштава да је украјинска страна напала Кијевски и Куибишевски рејон користећи претходно беспилотне летелице. Једну од летелица оборили су припадници војске ДНР.

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 623 пута напале територију ДНР. Нападали су Спартак, Старомихајловку, доњецки аеродром, Круту Балку, Докучаевск, Јасиновату, Саханку и Коминтерново.

 

Током напада рањен је један војник ДНР, а оштећено је пет стамбених објеката на територији Доњецка и Горловке.

 

13:46

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР и даље је напета. Током претходног дана укронацисти су 5 пута напали позиције НМ у подручју споменика Кнезу Игору и Логвинову. Губитака на срећу није било.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су из тешког наоружања напали подручје индустријске зоне код Јасиновате. Напад је почео одо 20:40

 

Осим Јасиновате непријатељ је отварао ватру и на Кировски рејон, Трудовски рејон, Старомихајловку у околини Доњецка, Зајцево и Крута Балка у околини Горловке, Докучаевск, Саханку и Коминтерново.

Тагови: ; ;