Више десетина миграната из Багдада и Мосула који су добили азил у Белгији могу бити повезани са терористима ИСИЛ-а, пише издање Derniere heure.

 

migranti teroristi

 

Према информацијама овог издања о наводном постојању белгијске ћелије ИСИЛ-а говорио је један од миграната који је хапшен због криминала. У овом моменту је познато да су исламски екстремисти из Ирака дошли у Белгију под видом азиланата у различитим временским периодима и да припадају истој групи, непосредно повезаној са ИСИЛ-ом.

 

Према информацијама издања након добијања азила и изласка из затворених центара за азиланте сви чланови «ирачке ћелије» срели су се са једном четрдесетогодишњом становницом Шарлеруа мароканског порекла. Истрагом је утврђено да им је она помагала не само са аранжманом него и новцем и да је била повезана директно са исламским центром у граду Верве на истоку Белгије. У јануару 2015 године била су ухваћена три члана ове групе која су спремала терористичке акте на територији Краљевине Белгије.

 

Претреси који су јуче пбављени у Шарлеруи и другим местима били су без резултата. Екстремиста није било тамо- пише Derniere heure.

Тагови: ; ; ;