Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару пресекли су, у две одвојене акције, два кријумчарска канала и пронашли 78 илегалних миграната.

 

Beograd; policija; zakon; ljudi; kriminal; hapssenje; prekrssaj; ubistvo; razbojnisstvo; bezbednost; gradjani. policija na duzznosti, Beograd 23 April  2015 fotografija Rade Krstinic

 

У саопштењу се наводи да се Г. М. (1997) и У. С. (1996), обојица из Београда, терете да су у комбију на путу Зајечар–Књажевац превозили 37 држављана Авганистана и Пакистана.

 

Мигранти су затечени у комбију, док су осумњичени побегли, али су брзом акцијом полиције идентификовани и ухапшени.

 

Полиција је, такође, ухапсила и Б. Р. (1992) из Београда и С. Ђ. (1994) из Свилајнца који се терете да су ишли испред њих како би им дојавили уколико примете полицију.

 

По овлашћењу основног јавног тужиоца, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, због сумње да су извршили кривично дело неовлашћени прелаз државне границе и кријумчарење људи.

 

Полиција је у атару села у околини Зајечара затекла С. К. (1983) и Љ. И. (1982) како преко државне границе, из Бугарске у Србију, преводе 41 држављанина Сирије.

 

По овлашћењу основног јавног тужиоца, њима је одређено задржавање до 48 сати, због сумње да су извршили кривично дело неовлашћени прелаз државне границе и кријумчарење људи.

 

Сви осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Основном јавном тужилаштву у Зајечару, наводи се у саопштењу.

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;