Републиканска партија је ноћас на конвенцији у Кливленду, главном граду Охаја, номиновала Доналда Трампа за свог кандидата за Председника САД на изборима који ће се одржати 8 новембра.

 

Donald-Tramp-620x350

 

Трампу је било потребно да добије гласове 1237 делегата конгреса, а добио је 1725. Стицајем околности, претегли су гласови Трампове матичне државе Њујорк, чије је гласањеобјавио један од његових синова, Доналд Трамп-млађи.

 

„Имам неизрециву част да прогласим да је 89 гласова државе Њујорк добио Доналд Трамп. Држава Њујорк је опет у игри. Честитам, оче. Ми те волимо!”, рекао је млађи Трамп.

 

Такође, Конгрес републиканаца је номиновао гувернера Индијане Мајкла Пенса за потпредседника САД у моменту када је пуштена песма „Њујорк, Њујорк”.

 

„Постати кандидат Републиканске партије за Председника САД је таква част! Учинићу све што је у мојој моћи да вас не изневерим“, прокоментарисао је Трамп.

 

Према републиканским изборним правилима, преостаје да Доналд Трамп формално да сагласност на номинацију и да пристаје да буде председнички кандидат странке. То ће се догодити последњег дана конгреса, 21 јула.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;