Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 709 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Круту Балку у околини Горловке, Спартак, аеродром, Волво центар у околини Доњецка, Макејевку, Јасиновату, Докучаевск, као и насеља Саханка, Коминтерново и Октобар на југу ДНР.

13:17

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током претходног дана 4 пута напале позиције НМ у рејону Калиновке, Лозовог и Калинова. Губитака на срећу није било.

 

Народна милиција саопштава да украјинске снаге настављају да гранатирају сопствене позиције како би за то окривиле Народну милицију. Тако су у Станици Луганској гранатирали своје позиције и том приликом у потпуности уништиле три куће.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су гранатирале и територију ДНР. Током вечери нападали су Спартак и Кировски рејон Доњецка а током ноћи Макејевку, Зајцево, Саханку, Коминтерново, Волво центар, доњецки аеродром и Јасиновату. Током напада на околину Горловке оштећен је гасовод а укупно 26 домова је оштећено.

Тагови: ; ;