Тридесет припадника екстремне органзације „Нова Јерменија“ већ три дана у бази полиције у Јеревану држе четири таоца, међу којима су два висока руководиоца Мнистарства унутрашњих послова, заменика начелника јерменске полиције Вардана Егиазарјана и заменика начелника полиције Јеревана Валерија Осипјана.

 

Демонстранти су подигли барикаде испред саме базе и понашају се као цивилна подршка нападачима на базу, чинећи све да осујете извођење специјалне командосне операције, чији циљ би било ослобађање талаца са хапшењем или ликвидацијом нападача.

 

1469679146

 

Полиција је блокирала све улице које воде према бази, а демонстранти контролишу правце које би антитерористичка јединица могла да користи за напад.

 

У сукобима са демонстрантима су повређена четири полицајца, када је велика група демонстраната покушала да се пробије према полицијској бази и да притекне у помоћ опкољеним нападачима који држе таоце.

 

Група која држи таоце и демонстранти траже да из притвора буде пуштен лидер „Нове Јерменије“ Жираир Сефилијан и да шеф државе Серж Саргсјан поднесе оставку.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;