Посланик Државне думе Денис Вороненков послао је апел шефу Савезне службе безбедности РФ Александру Бортникову и министру комуникација и масовних медија Николају Никифорову, којим је тражио да се забрани игра Покемон Го у Русији. Према мишљењу посланика, корисници могу да буду несвесни саучесници у потенцијалним терористичким нападима.

 

Покемон Го Русија

 

 

«Молим вас, проверите и размотрите могућност забране ширења игре Покемон Го на територији Руске Федерације», — цитира Вороненкова Лента.ру.

 

 

Према посланику, игра носи опасност за безбедност Русије, како корисници који је инсталирали, «могу постати саучесници терористичког акта или шпијунаже путем фотографија, снимањем објектата и површина у Руској Федерацији, и слањем података».

 

Поред тога, Вороненков је изразио уверење да је Покемон Го игрица производ америчких специјалних служби, уз помоћ које она шпијунира.

 

Игра Покемон Го која је брзо стекла популарност међу играчима широм света, користи функцију проширене реалности која омогућава комбиновање реалног и виртуелног простора.

 

 

Тагови: ;