Министарство одбране Доњецке Републике је издало ванредно саопштење поводом наглог заостравања ситуације дуж линије разграничења са јединицама украјинске армије.

 

rusevine donjeck

 

«Украјинска страна се већ неколико дана спрема за извођење провокација великих размера чији је циљ прикривање чињенице да Кијев нема намеру да реализује обавезе из Минска-2. Кјев игнорише молбе Ангеле Меркел и Франсоа Оланда, а рачуна на подршку Вашингтона», упозорава војни врх Донбаса.
.
«Према подацима наших извиђача, украјинска армија је само јуче на борбене позиције поставила 30 артиљеријских система, тенкова и минобацача. На положаје 58-ме мотостраљачке и 128-ме посебне брдско-пешачке бригаде», пише у саопштењу..

 

«Мисија ОЕБС је 18 јула регистровала да 33 украјинска противтенковска топа нису на месту на коме би морала да буду. Нестала су и 33 тенка и 12 минобацача. Мисија је регистровала примицање позицијама наших снага и десет вишецевних ракетних бацача БМ-27 „Ураган“. Украјинске снаге су током дана на Доњецк испалиле двадесет граната и педесет мина, а само током задње ноћи преко 230 мина», јављају из Донбаса.

 

Министарство одбране ДНР се огласило након што су се појавили знаци да би украјински Савет за националну безбедност, на чијем челу је један од главних кијевских пучиста Александар Турчинов, могао иницирати увођење ратног стања на целој територији земље.

 

«Активна агресивна дејства руских окупационих снага доводе до систематског погоршавања ситуације на истоку земље», рекао је Турчинов, истовремено тврдећи да је током последњих 24 сата погинуло седам украјинских војника, а четрнаест рањено.

 

«Украјинци су покушали пробој код Старомихајловке, на западној периферији Дњецка и при том је погинуло три, а рањено пет украјинских војника. Нападач је била 10 укрјинска брдска јуришна бригада», одговорио је портпарол војног врха ДНР Едуард Басурин на ове оптужбе.

 

Ката

Тагови: ; ;